fbpx

TŰZ ELEM – 5 elem elmélet

2020. július 17. | 5 elem

TŰZ ELEM – INSPIRÁCIÓ, MEGTISZTÍTÓ, ÉLTETŐ, MELEGÍTŐ

Az 5 Elem sajátosságairól szóló sorozatunkban ezúttal a Tűz Elemről lesz szó. A nyári, meleg, napsütötte hónapok a Tűz Elem időszakába tartoznak. Ilyenkor általában meleg van, sokat süt a nap, hosszúak a nappalok, a természet bőkezűen kínálja a zöldségeit és gyümölcseit. Mindezek olyan minőségek és képek, amelyek nagyon jellemzőek a Tűz Elemre.

Általában nagyon vonzódunk a Tűz Elemhez, mert sok olyan minőség jellemző rá, ami éltet minket: meleg, aktív, vidám, bőkező, vicces, vonzó. Mindezek mellett jellemző rá a függőség, a veszélyes túlkapások, a kiszámíthatatlanság – gondolj csak arra, hogy milyen gyorsan el tud harapódzni a tűz, ha nem vigyáz rá az ember – és a megtisztító erő. Mindezek nem csak a természetben figyelhetőek meg, hanem akár karaktertulajdonságként is.

 

VIDEÓ A TŰZ ELEMRŐL

A mai videóban a Tűz Elem sajátosságairól beszélek, és a fenti képeket igyekszem kibontani mindazok számára, akik most ismerkednek az elemekkel vagy van némi tudásuk róla, de szívesen elmélyülnének egy kicsit jobban az 5 Elem világképében.

Változókor bölcsessége

Lehetőségek a változókorban a kínai gyógyászat tükrében - elmélet és gyakorlat

 

8 hetes online tanfolyam

Pin It on Pinterest

Share This