5 ELEMES ÉTREND

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

Ebben a blogbejegyzésben az őszi időszak sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel az őszi étrendre és az alapanyagokra. Ha figyelmesen elolvasod és betartod a tanácsokat, akkor az immunrendszered biztosan meghálálja, és sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a tipikus őszi betegségek elkerülnek.

bővebben
HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

A kínai felfogás szerint 5 alapíz van: a savanyú, keserű, édes és sós mellett a csípőset is ide sorolják. Az ízeknek ráadásul nem csupán az ízelés szempontjából tulajdonítanak nagy jelentőséget, hanem a testre gyakorolt hatása miatt is.  A savanyú összehúz, a keserű kifelé vezet, az édes harmonizál, a csípős szétoszlat, a sós pedig felold illetve megköti a vizet.

bővebben
ALLERGIASZEZON – muszáj ezt?

ALLERGIASZEZON – muszáj ezt?

A pollenallergia tünetei a test intelligens védekező reakciói a pollenek ellen. A tüsszögés, a nyálkahártya megvastagodása, orrdugulás segítségével ugyanis a test igyekszik a testen kívül tartani a kártékonynak ítélt kórokozókat. Hiába is szeretném azt mondani, hogy a táplálkozással mindent meg lehet oldani, de nem.

bővebben
ŐSZI PRAKTIKÁK A KONYHÁBÓL, avagy hogyan előzzem meg a náthát

ŐSZI PRAKTIKÁK A KONYHÁBÓL, avagy hogyan előzzem meg a náthát

Az őszi betegségek gyakori velejárója a NYÁLKA, tehát érdemes ősszel odafigyelni arra is, hogy a nyálkát felhalmozó ételekből kevesebbet együnk, vagy akár teljesen kizárjuk az étrendünkből. Így is segíthetünk a testünknek az őszi hideg és szeles, nyálkás időjárás során a védekezésben.

bővebben
ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

ŐSZI ÉTREND: Nyár és tél között

Ebben a blogbejegyzésben az őszi időszak sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel az őszi étrendre és az alapanyagokra. Ha figyelmesen elolvasod és betartod a tanácsokat, akkor az immunrendszered biztosan meghálálja, és sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a tipikus őszi betegségek elkerülnek.

bővebben
HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

A kínai felfogás szerint 5 alapíz van: a savanyú, keserű, édes és sós mellett a csípőset is ide sorolják. Az ízeknek ráadásul nem csupán az ízelés szempontjából tulajdonítanak nagy jelentőséget, hanem a testre gyakorolt hatása miatt is.  A savanyú összehúz, a keserű kifelé vezet, az édes harmonizál, a csípős szétoszlat, a sós pedig felold illetve megköti a vizet.

bővebben
ALLERGIASZEZON – muszáj ezt?

ALLERGIASZEZON – muszáj ezt?

A pollenallergia tünetei a test intelligens védekező reakciói a pollenek ellen. A tüsszögés, a nyálkahártya megvastagodása, orrdugulás segítségével ugyanis a test igyekszik a testen kívül tartani a kártékonynak ítélt kórokozókat. Hiába is szeretném azt mondani, hogy a táplálkozással mindent meg lehet oldani, de nem.

bővebben
ŐSZI PRAKTIKÁK A KONYHÁBÓL, avagy hogyan előzzem meg a náthát

ŐSZI PRAKTIKÁK A KONYHÁBÓL, avagy hogyan előzzem meg a náthát

Az őszi betegségek gyakori velejárója a NYÁLKA, tehát érdemes ősszel odafigyelni arra is, hogy a nyálkát felhalmozó ételekből kevesebbet együnk, vagy akár teljesen kizárjuk az étrendünkből. Így is segíthetünk a testünknek az őszi hideg és szeles, nyálkás időjárás során a védekezésben.

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This