5 ELEMES ÉTREND

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

A SZEMÉLYES TANÁCSADÁS ŐSZIG SZÜNETTEL ÉS MEGÚJULT FORMÁBAN FOG FOLYTATÓDNI.
ADDIG OLVASD A BLOGOT, MAGAZINOMAT VAGY TALÁLKOZUNK A TISZTÍTÓTÓKÚRÁN.

KULCS AZ EGÉSZSÉGHEZ

Az étrendi tanácsadással szeretnék mindenkit hozzásegíteni ahhoz, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb étrendet. Az egészség egyik legfontosabb kulcsa az étrendünk, és ez a kulcs a mi kezünkben van. Minden nap eszünk, és ha ezt úgy tesszük, hogy valóban jó legyen nekünk és az egészségünket szolgálja, akkor aktívan hozzájárulunk ahhoz, hogy egészséges és hosszú életet élhessünk. A táplálkozás így valóban az lesz, amire hivatott: táplál minket és energiát ad.

NEM DIÉTA

A személyes étrend kialakításakor a legfontosabb szempont, hogy egy olyan étkezési formát találjunk, ami megvalósítható és szerethető, tehát hosszú távon beilleszthető a mindennapokba. Nem hiszek ugyanis az egyik napról a másikra mindent a feje tetejére állítunk programokban. A tapasztalataim sokkal inkább azt mutatják, hogy a fokozatosság, az egyéni igények és szokások figyelembe vétele, és a hosszú távú gondolkodás a célravezető - az étrend összeállításakor is. A személyes állapotfelmérés során természetesen sokszor kiderül, hogy jó néhány dolgot ki kell hagyni vagy éppen jó lenne beépíteni az étrendbe. Mindezt úgy tesszük, hogy figyelembe vesszük a napi ritmust, a szokásokat és az egyéni ízlést: ízek, állagok, alapanyagok és ételek közül válogatunk közösen. A folyamat végén egy olyan étrend van, ami személyre szabottan pont azt adja, amire szükség van, emellett azonban legfőképpen finom. Annak ízlik, aki megeszi.

NEM KÍNAI

Az 5 Elemes Étrend a Hagyományos Kínai Orvoslás elveit és analógia-rendszerét használja mind a diagnózis felállításában, mind pedig az étrend összeállításakor. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kínai ételeket eszünk. Az alapelvek megtartása mellett főként hazai alapanyagokat használok, és a hagyományos magyar ízek mellett leginkább a könnyed mediterrán, az izgalmas közel-keleti és természetesen a keleti hatások érezhetők a receptjeimen.

FINOM ÉS IZGALMAS

Az egészséges étrendhez gyakran tapad mindenféle tévképzet: túl zöld, reform, nem ízletes, vagy akár íztelen, vegetáriánus vagy netán vegán. Ezek a jelzők nem egyenlőek az egészséges táplálkozással. Sőt! Nagyon fontos, hogy olyan ételeket együnk, amik jól esnek, szívesen megesszük, hiszen az emésztés csak ebben az esetben működik hatékonyan. Az egészséges étel finom, színes, szezonális alapanyagokból készült és alkalmazkodik a személyes igényeinkhez.

SZEMÉLYRE SZABOTT

A Hagyományos Kínai Orvoslás diagnosztikai módszereit használva teljes körű képet kaphatunk a szervezet állapotáról, mely lehetővé teszi, hogy mindenki számára a legoptimálisabb étrendet állítsuk össze – alkalmazkodva az évszakokhoz, életkorhoz és a szokásokhoz. Egy előre összeállított kérdőív segítségével feltérképezem az aktuális állapotot és napi rutint: többek között az általános közérzetre, alvási szokásokra, emésztésre, étkezésre, légzésre vonatkozó mintázatokat vizsgálom. A pulzus- és a nyelvdiagnózis teszi teljessé ezt a képet, melyek a szervezet és a szervek aktuális állapotot mutatják meg.

A táplálkozási irányzatok útvesztőjében szeretném elkalauzolni mindazokat, akik egészségük megőrzésére, gyógyulásra, jó emésztésre, megújulásra vágynak. A Hagyományos Kínai Orvoslás alapelveit alkalmazom a az egyéni étrend és a szezonális tisztítókúrák megalkotásánál, annak érdekében, hogy valóban mindenki számára az egészséget és a jó közérzetet szolgálja.

Molnár Klára

diplomás táplálkozási szakértő a Hagyományos Kínai Orvoslásban

VÉLEMÉNYEK A TANÁCSADÁSRÓL

Ami élettani szempontból egy értelműen pozitív: kevesebb élelemtől is jól lakottnak érzem magam. A  vitális energiáim növekedtek. Kifinomultabb lett az ízérzékelésem.
Ami nagyon tetszik még: a nadrág méretem hónapról hónapra csökken. Ezt nagyon szeretem.:)

Kovács Beus

 

Te nekem egy olyan hiteles tanácsadó vagy, aki széles látókörrel rendelkezik, elhivatott, gyakorlatias, alapos, nem szélsőséges és megnyerő. Az ételek finomak és könnyen elkészíthetőek, szóval élvezet használni őket.

Kiss Szilvia

Amit imádok, hogy az alapoktól lehet megújítani, újjászervezni az étkezési szokásokat, még jobban összhangba kerülni az évszakok változásával. Ugyanakkor megengedő, rugalmas rendszer, ami csak újabb és újabb ételek és főzési technikák kipróbálására inspirál. A teljes értékű ételek finomak, táplálóak és nagyon jól lehet őket variálni.

Cseke Gyöngyvér

7 éves kislányunkkal kerestük fel Klárát. Az első perctől  nyugodt helyzetet teremtett, így az egyébként nagyon zárkózott gyermekemet is válaszadásra bírta ez a felszabadult légkör.
Táplálkozással kapcsolatos tanácsai az egész család életét megváltoztatta. Nagyszerű dolog, hogy egy apró csavarral milyen egészségesen a betegségének megfelelő ételeket lehet készíteni, amiért mindig is hálásak leszünk. Köszönjük!

Láng Eszter

Az ötelemes étrend tanácsadáson Klára kikérdezett és megvizsgált, így valóban személyre szabott étrendi tanácsokat kaptam. Minden kérdésemre alaposan válaszolt, akár egyes ételcsoportok egészséges voltára, akár divatos étkezési irányzatokra voltam kíváncsi.
Az étrendem megváltoztatása után úgy vagyok jóllakott egy-egy étkezés után, hogy könnyed, energikus maradok, és 3-4 órán át nem is leszek újra éhes. A folyadékbevitel optimalizálása után a székrekedési problémám is megszűnt. A hűsítő/melegítő ételek megkülönböztetésével és a fűszerezéssel pedig olyan ételeket tudok készíteni, amelyeket a családom és én is szívesen, jóízűen eszünk meg. Kaptunk tanácsokat arra is, mivel helyettesítsük a túl sok húsételt (zöldség, hüvelyesek, gomba, hal), így az egészségünk mellett a környezetünkért is sokat tudunk így tenni.

Szécsi Ilka

KINEK VAN SZÜKSÉGE SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTRENDRE?

HA ROSSZ A KÖZÉRZETED VAGY BETEG VAGY:

HA A CSALÁDOD EGÉSZSÉGE A FONTOS:

HA JÓL ÉRZED MAGAD ÉS EGÉSZSÉGES VAGY:

 • túlsúly, alultápláltság

 • fázékonyság, izzadás, hőhullámok

 • fáradékonyság, állandó fáradtság, burn out

 • alvászavarok

 • női változó kori panaszok

 • akupunktúrás kezelések kiegészítéseképpen vagy hosszantartó betegségek kezelésének kiegészítéseképpen

 • menstruációs problémák

 • emésztési problémák: puffadás, hasmenés, szorulás, bélgyulladás, ételérzékenység, allergia

 • serdülőkori bőrproblémák

 • bőrproblémák

 • allergia (szénanátha, allergiás asztma)

 • keringési problémák

 • ízületi problémák (reuma, köszvény)

 • Hogyan hangoljam össze a család táplálkozását, hogy minden családtag számára és minden korosztálynak megfelelő legyen?
 • Mit adjak a gyermekeimnek, hogy egészségesek legyenek?
 • Mit adjak a gyerekeknek enni csecsemőként, kisgyermekként, az iskolás időszakban és a serdülőkor alatt?
 • Hogyan készüljek fel a gyermekvállalásra?
 • Hogyan készüljek a várandósságra és szülésre?
 • Hogyan táplálkozzak szoptatás idején?
 • Hogyan kezdjem el hozzátáplálni a gyermekemet?
 • Mit és hogyan készítsek el, hogy személy szerint nekem jó legyen?
 • Hogyan alkalmazkodjak az évszakok váltakozásához?
 • Hogyan tudom az energiáimat legoptimálisabban kihasználni?
 • Hogyan őrizzem meg a fiatalságomat és tetterőmet?
 • Hogyan tegyem ételeimet izgalmasabbá és egészségesebbé?

ÁLLAPOTFELMÉRÉS:

Személyes étrend kialakításának formáit állapottól függően érdemes kiválasztani:

Ha kisebb-nagyobb egészségügyi problémái vannak vagy különösen érdeklődik az egészséges táplálkozás iránt, akkor érdemes az állapotfelméréssel egybekötött egyéni tanácsadást választani. Ha szeretné tudni, hogy hogyan tehetné egészségesebbé az étrendjét, és egyszerű megoldásokra vágyik, akkor válassza az online egyéni tanácsadást.

Az egyéni tanácsadást követő személyes étrend kialakítása:

 • állapottól függően és igény szerint 1-5 alkalmat vesz igénybe
 • állapottól függően havonta vagy két havonta érdemes találkozni
 • akár egy alkalom is elegendő lehet, ha valaki egészséges és csupán a számára legmegfelelőbb étkezési formát keresi
 • ha mégis több alkalomra van szükség, az első konzultációt követő minden alkalommal rövid állapotfelméréssel kezdünk, és megbeszéljük a tapasztalatokat, melyek alapján az étrendet az adott állapothoz igazítjuk, másrészt a következő kulcsfontosságú változtatást vezetjük be

A SZEMÉLYES TANÁCSADÁS ŐSZIG SZÜNETTEL ÉS MEGÚJULT FORMÁBAN FOG FOLYTATÓDNI.

ADDIG OLVASD A BLOGOT, MAGAZINOMAT VAGY TALÁLKOZUNK A TISZTÍTÓTÓKÚRÁN.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREIM

Pin It on Pinterest

Share This