ZÖLDFŰSZERSZÓSZ – 5 perc alatt, jól variálható

ZÖLDFŰSZERSZÓSZ – 5 perc alatt, jól variálható

Ilyenkor nyáron elkezdődik a zöldségdömping, és a legjobb, amit tehetünk, hogy elsősorban friss, idényzöldségekkel tápláljuk magunkat. De mi készüljön a zöldségekből? Sokszor felmerül ez a kérdés. Oké, hogy megpárolom, és aztán? A zöldségek mellett rengeteg zöldfűszer is terem, amik sokkal jobbak ilyenkor nyáron mint a szárított fűszerek:

SÓSKA – leves, szósz, pite, pesztó, saláta

SÓSKA – leves, szósz, pite, pesztó, saláta

Megosztó zöldség a sóska. Eddig is ezt gondoltam, de amióta a facebook csoportban feltettem a kérdést, hogy ki mit készít belőle, azóta még inkább azt gondolom, hogy a sóska is egy azon zöldségek közül, amit valaki vagy szeret, vagy utál.

PARADICSOMOS KÁPOSZTA FŐZELÉK – 25 perc alatt

PARADICSOMOS KÁPOSZTA FŐZELÉK – 25 perc alatt

Régóta ígérem, hogy klasszikus magyar recepteket is előveszek. Szeretek folyamatosan kísérletezni, és ilyenkor sokszor nyúlok a határokon túlra. Az egyik klasszikusan „nem-szeretem” főzeléket pimpeltem fel, hátha így többen megszeretik, és azoknak a kedvét sem veszem el, akik eleve rajonganak érte.

ZÖLDSÉGCURRY köret, egytálétel vagy akár leves – 30 perc alatt

ZÖLDSÉGCURRY köret, egytálétel vagy akár leves – 30 perc alatt

A zöldségcurryt nagyon sokféle variációban elkészítheted. Készülhet belőle színes köret, ízletes egytálétel vagy akár leves is. Egyik alkalommal főtt tojással reggelire tálalom, vagy alaplével felhúzom és levest csinálok belőle, esetleg halfilét, csirkemellet vagy tofut keverek hozzá és rizzsel ebédre szolgálom fel.

Pin It on Pinterest