5 ELEMES ÉTREND

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

MÁNGOLDSZELET – zöld leveles zöldségekkel a tavaszi fáradtság ellen

MÁNGOLDSZELET – zöld leveles zöldségekkel a tavaszi fáradtság ellen

A zöld leveles zöldségeket mind a Hagyományos Kínai Orvoslás, mind pedig a nyugati táplálkozástudomány nagy értékeli. A kínai orvoslás elsősorban a Májhoz köthető problémákat kezel vele, ugyanis jól táplálják a Vért. Ezúttal mángoldszelet készült, ami nem csak jól variálható, hanem igazán egyszerű is.

bővebben
CSÍRASALÁTA PIRÍTOTT KENYÉRKOCKÁKKAL

CSÍRASALÁTA PIRÍTOTT KENYÉRKOCKÁKKAL

Tavasszal a csírák igazi vitaminbombák. Tavasszal nagyon jó kiegészítői az étrendünknek, amit ragukba, salátákba, levesekbe egyaránt keverhetsz. Nálunk most pirított kenyérkockákkal, aszalt paradicsommal együtt salátába került, ami mellé egy tartalmas szószt tálaltunk.

bővebben
SÁRGABORSÓLEVES – RÉGI RECEPT KICSIT MÁSKÉPP

SÁRGABORSÓLEVES – RÉGI RECEPT KICSIT MÁSKÉPP

A sárgaborsóról sokaknak a menza betonfőzelékét jelenti, ezért a fiatalabbak hétköznapjaiból el is tűnt egy kicsit. Én gyömbérrel, citrommal szoktam fellazítani az ízeket, és soha nem keverek hozzá semmilyen lisztfélét. Ha sűrűbbre főzöd, akkor főzelék lesz belőle.

bővebben
ÉVKEZDÉS TUDATOSAN 2.: Szezonális téli alapanyagok és receptek

ÉVKEZDÉS TUDATOSAN 2.: Szezonális téli alapanyagok és receptek

A mai blogbejegyzésben téli recepteket gyűjtöttem csokorba, amik táplálóak és egyszerűek, egyik fő alkotóelemük pedig valamilyen hüvelyes. A hüvelyesek a magyar konyha egy olyan alapelmei, amelyek télen kiemelt szerepet kaptak a régi időkben, és most sem érdemes megfeledkezni róluk..

bővebben
VASÁRNAPI HÚSLEVES, avagy jó-e húst enni vagy sem?

VASÁRNAPI HÚSLEVES, avagy jó-e húst enni vagy sem?

A vasárnapi húsleves egy remek hagyomány, amit érdemes tovább ápolni, és megtartani a heti étrendben. Kinek jó? Milyen húsbúl készüljön? Hogy hat a húsleves? Egyáltalán jó húst enni? – ezekre a kérdésekre válaszolok a blogbejegyzésben

bővebben
VIVIEN A KONYHÁBAN és a kedvenc zöldséges halleves

VIVIEN A KONYHÁBAN és a kedvenc zöldséges halleves

Szeretnék bemutatni nektek egy igazi megvalósítót. A semmiből bukkant fel Vivien, és egyszer csak elkezdte ontani magából a blogról és az 5 Elem magazinból megfőzött ételekről készített gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeit. Kíváncsi lettem rá, hogy ki ő, és miért szeret ennyire a blogról és a magazinból főzni. Kedvenc zöldséges hallevesét is megosztjuk.

bővebben
NYÁRI RIZSLAP TEKERCS – 30 perc alatt akár vendégeknek is

NYÁRI RIZSLAP TEKERCS – 30 perc alatt akár vendégeknek is

Egy igazi partfogás, amit a gyerekek is nagyon élveznek. Mi általában nem előre készítjük el, hanem a hozzávalókat és a mártogatóst kitesszük az asztalra, és mindenki magának tölti meg a rizslapokat. Egyszer kell csak ráérezni a rizslapok töltésére, és menni fog. Vendégek imádják…

bővebben
SÜLT BARACK KÓKUSSZAL – 6 hozzávalóból 25 perc alatt

SÜLT BARACK KÓKUSSZAL – 6 hozzávalóból 25 perc alatt

Kiemelt szerepe van a baracknak az ázsiai mitológiában: az istenek eledeleként tisztelik, a hosszú élet gyümölcsének tartják, és az örök fiatalság egyik titkát tulajdonítják neki. Hamvas és üde lesz a bőrünk, ha az őszibarack összezúzott húsát arcpakolásként használjuk.

bővebben

Pin It on Pinterest