5 ELEMES ÉTREND

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

SÓS ZABKÁSA – 10 összetevőből 15 perc alatt

SÓS ZABKÁSA – 10 összetevőből 15 perc alatt

A kásareggelik egyre népszerűbbek, ami bizonyára annak köszönhető, hogy egészen változatos kreációk készíthetőek el gyorsan és színesen. A legtöbben édesen eszik a kásákat, pedig hagyományosan a kásákat régen elsősorban sósan készítették és ették azokban a régiókban, ahol hagyománya van a zabkásának.

bővebben
DIÓS CÉKLAPÁSTÉTOM – 8 összetevőből 90 perc alatt

DIÓS CÉKLAPÁSTÉTOM – 8 összetevőből 90 perc alatt

Megint bebizonyosodott, hogy a hagyományos receptek ízharmóniája elképesztő, és ha elkezdjük az 5 Elem mentén vizsgálni, akkor ez érthető is. Egy grúz céklapástétomról van szó, amit a karácsonyi asztalon sült kacsamell köreteként tudnék leginkább elképzelni.

bővebben
ZABKEKSZ CUKOR NÉLKÜL – 30 perc alatt 6 hozzávalóból

ZABKEKSZ CUKOR NÉLKÜL – 30 perc alatt 6 hozzávalóból

Az édes íz harmonizál és táplál, ez azonban csak a természetesen édes ízű alapanyagokra igaz: édesburgonya, sütőtök, gyökérzöldségek, levesek, húsok, gyümölcsök. Most egy fenomenális zabkeksz receptet készítettem, amiben csak gyümölcsök vannak.

bővebben
VIVIEN A KONYHÁBAN és a kedvenc zöldséges halleves

VIVIEN A KONYHÁBAN és a kedvenc zöldséges halleves

Szeretnék bemutatni nektek egy igazi megvalósítót. A semmiből bukkant fel Vivien, és egyszer csak elkezdte ontani magából a blogról és az 5 Elem magazinból megfőzött ételekről készített gyönyörűbbnél gyönyörűbb képeit. Kíváncsi lettem rá, hogy ki ő, és miért szeret ennyire a blogról és a magazinból főzni. Kedvenc zöldséges hallevesét is megosztjuk.

bővebben
TÖLTÖTT KARALÁBÉ-VARIÁCIÓK – 8 hozzávaló, 50 perc alatt

TÖLTÖTT KARALÁBÉ-VARIÁCIÓK – 8 hozzávaló, 50 perc alatt

A töltelékek között egy gombás és egy fűszeres rizses variációt adtam meg. Ha a fűszeres rizsbe sajt helyett sörélesztőpelyhet is keverhetsz. Készíthetsz húsos változatot is, ebben az esetben a gombás tölteléket vedd alapul, és a gomba helyett 10 dkg darált húst használj.

bővebben

Pin It on Pinterest