fbpx

Változókor: 

Felkészülés és megoldások étrenddel és életmóddal

Ebben a 4 részes videósorozatban szeretnénk egy új nézőpontot megmutatni Nektek a változókorral kapcsolatban.

 Bemutatkozás 

 1. rész 

Nézőpontváltás - második tavasz új lehetőségekkel

 2. rész    

Megjelenik: augusztus 5-én

 
Étrend - ami nem (csak) a testsúlyodról szól

5 elemes táblázat

3. rész 

Megjelenik: augusztus 7-én

 
Hormonális egyensúly

4. rész 

Megjelenik: augusztus 9-én

 
Problémák és megoldásaik

Ezt videósorozatot augusztus 18-ig tudod megnézni.

Jelentkezz a 8 hetes

Változókor bölcsessége: lehetőségek a változókorban a kínai gyógyászat tükrében (elmélet és gyakorlat) tanfolyamra

2022.08.18., csütörtök 20:00 óráig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Vélemémyek az 5 elemes étrendről

Tudatosabb lettem az étkezésemben, ami sokszor csak apró dolgokban, vázat adó irányvonalakban van jelen. Az idény szerinti alapanyagok vásárlása fogyasztása alapvető szempont lett az étkezésemben és a családra való főzésben is. A reggelizésre is rákaptak olyan családtagok, akik előtte évtizedekig sose tették.

Mozaik konyha a kedvencem, a legizgalmasabban használható újdonság, mindig van “jó” ételem, alapanyagom előkészítve. Alapelvek az egyes étkezések megtervezéséhez, rugalmas megvalósítás könnyedsége. Annak tudata, hogy elég jól étkezem (az elég jó anya analógiájára :-))

Jóllakottság bűntudat nélkül, jelentős testsúlycsökkenés és annak megtartása, puffadás jelentős csökkenése, epekő miatti epehólyag eltávolítás után teljesen panaszmentes emésztés.

Mlinárik Andrea

A hűtőm tele lett dobozokkal, befőttes üvegekkel: alaplé, főtt rizs, sóska, spenót, petrezselyem, főtt édeskrumpli pl. ebben a pillanatban is van benne. Tényleg nagyon jó ez a mozaikkonyha! Végre olyan egyszerűvé kezd válni a főzés azzal a szemlélettel, hogy alapanyagokban gondolkozom. Amennyi időt a kigondolással töltök az ebéd készítésekor, azt pont megspórolom délutánra, hiszen csak melegitalt iszom, nincs ott extra étkezés. Szóval szépen beárad a logikusság és intuíció a táplálkozásomba….pont, ahogy tőled is hallottam.

Zsarnóczky Zsanett

Jobban figyelek az alapanyagokra, több zöldséget eszem, sokkal kísérletezőbb vagyok, saját kis konténer kertem egyre bővül.

Láng Noémi

Sokkal tudatosabban főzök, figyelem a hatásokat, sokkal igényesebb vagyok az alapanyagok kiválasztásakor. Fontos lett a minőség és a mennyiség. Már természetes lett, hogy főleg meleg ételeket fogyasztunk.

Jelinekné Margó

Amit elsőnek kiemelek, az az, hogy kezdem megérteni és elsajátítani, hogy mit jelent az, hogy ha a közép rendben van, akkor stabilak vagyunk. Ha a máj, epe, gyomor és emésztés rendben van, akkor egészségesek vagyunk és stabilitásunk is megvan. Maga a jin-jang szemlélet bevitele a táplálkozásomba annyira, de annyira logikussá tette az egészet. Tudod, egyre kevésbé tudom megnevezni az ételek nevét, amit készítek, de úgy érzem, hogy pl. azt mára már sikeresen tudom tartani, hogy fehérje és zöldség mindig legyen a tányéromon ebédre.

Zsarnóczky Zsanett

Tudatosabban, tervszerűbben, és nagy élvezettel főzök és étkezünk, ezáltal a család is be van vonva a Tőletek tanultak alapján, így ők is kezdik ezt élvezni.

Szőkéné Miskolczi Erzsébet

Mély önismereti út, plusz gyakorlati megtámogatása.

Veres Erzsó

A legtöbbet az új alapanyagok megismerése, kipróbálása adott. Imádok új ízeket, alapanyag-kombinációkat kipróbálni. Pl szamóca - kókusz, máj-cseresznye. A legtöbbet adott: egész életemben azt kutattam mi miért van, hogy működik a rendszer. Az 5 elemes rendszert megismerni nekem maga a csoda!

A sóvárgás az édességre teljesen megszűnt. Sokkal - sokkal több a “zöld” az ételeimben.

Kálmánné Szabó Márta

Na, de a legnagyobb dolog! Még mindig feldolgozás alatt van, hogy el merjem hinni: azt hiszem megfogtam ezt a fránya migrént! Nem merem leírni, hogy elmúlt, de most már 2. hónapja nagyon jól sikerül uralnom. A masszív fejfájás helyett már kellemesnek mondható poci fájáska van (komolyan még jól is esik, hiszen érzem, hogy tisztulok), nem dőlök ki, élhetővé vált a dolog.

Zsarnóczky Zsanett

Jelentkezz a 8 hetes

Változókor bölcsessége: lehetőségek a változókorban a kínai gyógyászat tükrében (elmélet és gyakorlat) tanfolyamra

2022.08.18., csütörtök 20:00 óráig

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

1 hozzászólás

 1. Mónika

  Kedves Klára!

  Egy nagy hiánypótló ez aki mini kurzus. Már alig várom a folytatást. A táblázat alapján kipróbáltam a hűsítő dolgokat ami a z oszlopban találtam. Természetesen egyensúlyt betartva.
  Igen csökkent a hőhullám intezitása és a sürüsége is.
  Várom a folytatást.
  Köszönöm Mónika

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

A biztonságért kérlek töltsd ki az alábbi mezőt *

Pin It on Pinterest

Share This