5 ELEMES ÉTREND

Kínai gyógyító táplálkozás, nyugati formában, egyszerűen

KULCS AZ EGÉSZSÉGHEZ

Az étrendi tanácsadással szeretnék mindenkit hozzásegíteni ahhoz, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb étrendet.  Az egészség egyik legfontosabb kulcsa az étrendünk, és ez a kulcs a mi kezünkben van. Minden nap eszünk, és ha ezt úgy tesszük, hogy valóban jó legyen nekünk és az egészségünket szolgálja, akkor aktívan hozzájárulunk ahhoz, hogy egészséges és hosszú életet élhessünk. A táplálkozás így valóban az lesz, amire hivatott: táplál minket és energiát ad.

NEM DIÉTA

A személyes étrend kialakításakor a legfontosabb szempont, hogy egy olyan étkezési formát találjunk, ami megvalósítható és szerethető, tehát hosszú távon beilleszthető a mindennapokba. Nem hiszek ugyanis az egyik napról a másikra mindent a feje tetejére állítunk programokban. A tapasztalataim sokkal inkább azt mutatják, hogy a fokozatosság, az egyéni igények és szokások figyelembe vétele, és a hosszú távú gondolkodás a célravezető - az étrend összeállításakor is. A személyes állapotfelmérés során természetesen sokszor kiderül, hogy jó néhány dolgot ki kell hagyni vagy éppen jó lenne beépíteni az étrendbe. Mindezt úgy tesszük, hogy figyelembe vesszük a napi ritmust, a szokásokat és az egyéni ízlést: ízek, állagok, alapanyagok és ételek közül válogatunk közösen. A folyamat végén egy olyan étrend van, ami személyre szabottan pont azt adja, amire szükség van, emellett azonban legfőképpen finom. Annak ízlik, aki megeszi.

NEM KÍNAI

Az 5 Elemes Étrend a Hagyományos Kínai Orvoslás elveit és analógia-rendszerét használja mind a diagnózis felállításában, mind pedig az étrend összeállításakor. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kínai ételeket eszünk. Az alapelvek megtartása mellett főként hazai alapanyagokat használok, és a hagyományos magyar ízek mellett leginkább a könnyed mediterrán, az izgalmas közel-keleti és természetesen a keleti hatások érezhetők a receptjeimen.

FINOM ÉS IZGALMAS

Az egészséges étrendhez gyakran tapad mindenféle tévképzet: túl zöld, reform, nem ízletes, vagy akár íztelen, vegetáriánus vagy netán vegán. Ezek a jelzők nem egyenlőek az egészséges táplálkozással. Sőt! Nagyon fontos, hogy olyan ételeket együnk, amik jól esnek, szívesen megesszük, hiszen az emésztés csak ebben az esetben működik hatékonyan. Az egészséges étel finom, színes, szezonális alapanyagokból készült és alkalmazkodik a személyes igényeinkhez.

SZEMÉLYRE SZABOTT

A Hagyományos Kínai Orvoslás diagnosztikai módszereit használva teljes körű képet kaphatunk a szervezet állapotáról, mely lehetővé teszi, hogy mindenki számára a legoptimálisabb étrendet állítsuk össze – alkalmazkodva az évszakokhoz, életkorhoz és a szokásokhoz. Egy előre összeállított kérdőív segítségével feltérképezem az aktuális állapotot és napi rutint: többek között az általános közérzetre, alvási szokásokra, emésztésre, étkezésre, légzésre vonatkozó mintázatokat vizsgálom. A pulzus- és a nyelvdiagnózis teszi teljessé ezt a képet, melyek a szervezet és a szervek aktuális állapotot mutatják meg.

HOGYAN SZABJUK SZEMÉLYESRE AZ ÉTRENDET?

Hogy személyesre tudjuk szabni az étrendedet, arra egy 3 hónapos intenzív programot dolgoztam ki. Ebben külön foglalkozunk a 3 fő étkezéssel és a Te személyes étrendi szokásiddal. Így szabjuk több lépcsőben teljesen személyesre az étrendedet, ami igazodik az egészségedhez és az életedhez. Részletesebben lejjebb olvashatsz a programról. 

A táplálkozási irányzatok útvesztőjében szeretném elkalauzolni mindazokat, akik egészségük megőrzésére, gyógyulásra, jó emésztésre, megújulásra vágynak. A Hagyományos Kínai Orvoslás alapelveit alkalmazom a az egyéni étrend és a szezonális tisztítókúrák megalkotásánál, annak érdekében, hogy valóban mindenki számára az egészséget és a jó közérzetet szolgálja.

Molnár Klára

diplomás táplálkozási szakértő a Hagyományos Kínai Orvoslásban

VÉLEMÉNYEK A TANÁCSADÁSRÓL

Ami élettani szempontból egy értelműen pozitív: kevesebb élelemtől is jól lakottnak érzem magam. A  vitális energiáim növekedtek. Kifinomultabb lett az ízérzékelésem.
Ami nagyon tetszik még: a nadrág méretem hónapról hónapra csökken. Ezt nagyon szeretem.:)

Kovács Beus

 

Te nekem egy olyan hiteles tanácsadó vagy, aki széles látókörrel rendelkezik, elhivatott, gyakorlatias, alapos, nem szélsőséges és megnyerő. Az ételek finomak és könnyen elkészíthetőek, szóval élvezet használni őket.

Kiss Szilvia

Hiszek abban – és ezért teszek is érte -, hogy a tudatos táplálkozás a testnek, tudatos táplálkozás a léleknek, szellemnek az ehhez kapcsolódó testmozgás együttesen ad egy olyanéletformát számomra, ahol megtalálom azokat az értékeket, amik nekem fontosak. Finom, olykor alig észrevehető változások ezek, amelyek jelen életkörülményeimben még messze nincsenek maximálisan kiaknázva. Rengeteg  - számomra  igazi -  dologgal lehetne gazdagítani még az életemet, de biztosan ezeknek is eljön az ideje. Jó érezni azt a tudást, hogy ha ezt eszem/teszem várhatóan azt a hatást fogom kiváltani. Aktív résztvevője és formálója vagyok a saját életemnek, és ez nagyon jó érzéssel tölt el.

Kiss Szilvia

Amit imádok, hogy az alapoktól lehet megújítani, újjászervezni az étkezési szokásokat, még jobban összhangba kerülni az évszakok változásával. Ugyanakkor megengedő, rugalmas rendszer, ami csak újabb és újabb ételek és főzési technikák kipróbálására inspirál. A teljes értékű ételek finomak, táplálóak és nagyon jól lehet őket variálni.

Cseke Gyöngyvér

7 éves kislányunkkal kerestük fel Klárát. Az első perctől  nyugodt helyzetet teremtett, így az egyébként nagyon zárkózott gyermekemet is válaszadásra bírta ez a felszabadult légkör.
Táplálkozással kapcsolatos tanácsai az egész család életét megváltoztatta. Nagyszerű dolog, hogy egy apró csavarral milyen egészségesen a betegségének megfelelő ételeket lehet készíteni, amiért mindig is hálásak leszünk. Köszönjük!

Láng Eszter

Nagyon köszönöm a sok szuper tanácsot, mert tényleg hasznosnak bizonyultak. Nem mondanám, hogy radikálisan betartom minden pontját, de igyekszem észben tartani, hogy mi lenne az “ideális ív”. Ennek fényében ha hatalmas változás nem is történt, a pontosabb étrend betartásokkor mindig érzem, hogy jobb a közérzetem, frissebbnek érzem magam…

Manninger Dani

Az ötelemes étrend tanácsadáson Klára kikérdezett és megvizsgált, így valóban személyre szabott étrendi tanácsokat kaptam. Minden kérdésemre alaposan válaszolt, akár egyes ételcsoportok egészséges voltára, akár divatos étkezési irányzatokra voltam kíváncsi.
Az étrendem megváltoztatása után úgy vagyok jóllakott egy-egy étkezés után, hogy könnyed, energikus maradok, és 3-4 órán át nem is leszek újra éhes. A folyadékbevitel optimalizálása után a székrekedési problémám is megszűnt. A hűsítő/melegítő ételek megkülönböztetésével és a fűszerezéssel pedig olyan ételeket tudok készíteni, amelyeket a családom és én is szívesen, jóízűen eszünk meg. Kaptunk tanácsokat arra is, mivel helyettesítsük a túl sok húsételt (zöldség, hüvelyesek, gomba, hal), így az egészségünk mellett a környezetünkért is sokat tudunk így tenni.

Szécsi Ilka

Nagyon figyeltem az étrendre, és be is jött!! Tényleg!! 100%, hogy sokat segít…

Szabó Zita

Örülök, hogy belevágtam ebbe az egész ötelemes kalandba. Kicsit nehezebben megy mint gondoltam, de kezdem érezni a hatását egy-egy területen. Kíváncsi leszek, ha legközelebb találkozunk, mi lesz a véleményed.

Éberhardt Mária

KINEK VAN SZÜKSÉGE SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTRENDRE?

HA ROSSZ A KÖZÉRZETED VAGY BETEG VAGY:

HA A CSALÁDOD EGÉSZSÉGE A FONTOS:

HA JÓL ÉRZED MAGAD ÉS EGÉSZSÉGES VAGY:

 • túlsúly, alultápláltság

 • fázékonyság, izzadás, hőhullámok

 • fáradékonyság, állandó fáradtság, burn out

 • alvászavarok

 • női változó kori panaszok

 • akupunktúrás kezelések kiegészítéseképpen vagy hosszantartó betegségek kezelésének kiegészítéseképpen

 • menstruációs problémák

 • emésztési problémák: puffadás, hasmenés, szorulás, bélgyulladás, ételérzékenység, allergia

 • serdülőkori bőrproblémák

 • bőrproblémák

 • allergia (szénanátha, allergiás asztma)

 • keringési problémák

 • ízületi problémák (reuma, köszvény)

 • Hogyan hangoljam össze a család táplálkozását, hogy minden családtag számára és minden korosztálynak megfelelő legyen?
 • Mit adjak a gyermekeimnek, hogy egészségesek legyenek?
 • Mit adjak a gyerekeknek enni csecsemőként, kisgyermekként, az iskolás időszakban és a serdülőkor alatt?
 • Hogyan készüljek fel a gyermekvállalásra?
 • Hogyan készüljek a várandósságra és szülésre?
 • Hogyan táplálkozzak szoptatás idején?
 • Hogyan kezdjem el hozzátáplálni a gyermekemet?
 • Mit és hogyan készítsek el, hogy személy szerint nekem jó legyen?
 • Hogyan alkalmazkodjak az évszakok váltakozásához?
 • Hogyan tudom az energiáimat legoptimálisabban kihasználni?
 • Hogyan őrizzem meg a fiatalságomat és tetterőmet?
 • Hogyan tegyem ételeimet izgalmasabbá és egészségesebbé?

HOGYAN TUDSZ BEJELENTKEZNI?

Itt arra szeretnélek ösztönözni, hogy minél részletesebben írj magadról, hogy tiszta képem legyen rólad. Bejelentkezéskor az adataidon kívül, amikre a kapcsolatfelvételhez és az azonosításhoz van szükség – a problémáidról írj. Erre azért van szükség, hogy lássam, hol állsz, és milyen segítségre van szükséged.
Ezen az címen tudod őket megadni. A diagnózis az első beszélgetésünk alkalmával születik meg, és ezen a beszélgetésem további kérdéseim lesznek hozzád.
Miután bejelentkeztél, kapsz egy visszaigazoló e-mailt, hogy biztos légy benne, hogy sikerült a jelentkezésed. Ebben megtalálod az étrendi naplót, amit kérlek, tölts le, és legalább 1 hétig részletesen írd, hogy mit eszel, iszol. Ez küldd el nekem kitöltve az első személyes tanácsadás előtt.

3 HÓNAPOS ÉLETMÓD PROGRAM MENETE, AMIRE TUDSZ JELENTKEZNI

1. LÉPÉS
SZEMÉLYES TANÁCSADÁS – online – 60 perc

 • Személyes állapotfelmérés
 • Étrendi napló átnézése, fókuszban a vacsorával:
 • mi előnyös számodra vacsorára, és mi nem
 • igényeid, ízlésed feltérképezése
 • időbeosztásod és az étrended összehangolása
 • vacsora formája, ami jó neked és megvalósítható is egyben
 • Akadályok, problémák feltérképezése, megoldáskeresés
 • Étrend kialakítása 1. lépés: Vacsora

2. LÉPÉS 
ÉTRENDI IRÁNYELVEK, ALAPANYAGLISTA, VACSORA MEGFELELŐ FORMÁJA – e-mail

 • ezt az e-mail az 1. személyes tanácsadás utáni napon kapod meg, amelyben megtalálod
  • étrendi irányelveket: mit egyél, és mit kerülj
  • alapanyaglistát személyre szabva
  • számodra ideális főzési módszereket leírásokkal, és kerülendő elkészítési módokat
  • vacsora megfelelő formájának leírása magyarázatokkal
  • előnyös és kedvelt alapanyagok, és vacsorára számodra előnyös ételek listája

3. LÉPÉS 
SZEMÉLYES TANÁCSADÁS - online – 60 perc

 • 1 hónap múlva
 • Rövid állapotfelmérés
 • Étrendi napló átnézése fókuszban a reggelivel:
  • mi előnyös számodra reggelire, és mi nem
  • igényeid, ízlésed feltérképezése
  • időbeosztásod és az étrended összehangolása
  • reggeli formája, ami jó neked és megvalósítható is egyben
 • Akadályok, problémák feltérképezése, megoldáskeresés
 • Étrend kialakítása 2.: Reggeli

4. LÉPÉS
REGGELI MEGFELELŐ FORMÁJA – e-mail

 • ezt az e-mail a 2. személyes tanácsadás utáni napon kapod meg, amelyben megtalálod
  • reggeli megfelelő formájának leírása magyarázatokkal
  • előnyös és kedvelt alapanyagok és reggelire számodra előnyös ételek listája

5. LÉPÉS 
SZEMÉLYES TANÁCSADÁS – online – 60 perc

 • 1 hónap múlva
 • Rövid állapotfelmérés
 • Étrendi napló átnézése, fókuszban az ebéddel:
  • mi előnyös számodra ebédre, és mi nem
  • igényeid, ízlésed feltérképezése
  • időbeosztásod és az étrended összehangolása
  • ebéd formája, ami jó neked és megvalósítható is egyben
 • Akadályok, problémák feltérképezése, megoldáskeresés
 • Étrend kialakítása 3.: Ebéd

6. LÉPÉS 
EBÉD MEGFELELŐ FORMÁJA – e-mail

 • ezt az e-mail a 3. személyes tanácsadás utáni napon kapod meg, amelyben megtalálod
  • ebéd megfelelő formájának leírása magyarázatokkal
  • előnyös és kedvelt alapanyagok, és ebédre számodra előnyös ételek listája

+Válaszható plusz szolgáltatás: receptek

 • 12 x havi szezonális recept: 15-20 recept
 • négy évszak leírása
 • hónapok minőségei
 • havi 1 e-mail 12 hónapon keresztül, benne egy 80 oldalas magazin receptekkel, évszakok leírásával, az adott hónap kiemelt alapanyagainak részletes leírásával

  + Receptek 12 hónapra: 18.000 Ft egész évre, vagy 2500 Ft havi előfizetéssel

12 hónapos program

Ft220000
 • 220.000 Ft (egy összegű fizetés esetén) vagy 20.000 Ft havonta
 • 12 személyes tanácsadás: 4 x állapotfelmérés – évszakonként, teljes körű étrendi megoldások
 • 12 személyes e-mail
 • étkezési hibák alapos kiküszöbölése megoldásorintáltan
 • évszakonként változó, személyre szabott reggeli, ebéd, vacsora, egészséges desszert
 • szezonális alapanyaglista
 • évszakokhoz alkalmazkodó személyes étrend egész évre
 • +AJÁNDÉK 5 Elem magazin éves előfizetés
 • havi szezonális receptek: 5 Elem magazin éves előfizetés, havi 15-20 recepttel, évszakok leírásával, szezonális étrenddel, gyógynövény ajánlatokkal évszakonként – 18.000 Ft értékben
 • a szezonális receptek személyre szabva

SZERETNÉL JELENTKEZNI AZ ÉLETMÓD VÁLTÓ PROGRAMRA?
ÍRJ ERRE A CÍMRE! 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREIM

Pin It on Pinterest

Share This