Frissítő nyári fermentált italok

Frissítő nyári fermentált italok

A fermentál italok valószínűleg a ma oly divatos szénsavas üdítőitalok ősei. A nagy különbség az, hogy ezekben az italokban természetes szénsav fejlődik, alacsony a cukortartalmuk, inkább savanykás ízűek és probiotikumként működnek.

MENTÁS BORSÓFASÍRT – 7 hozzávalóból 25 perc alatt

MENTÁS BORSÓFASÍRT – 7 hozzávalóból 25 perc alatt

Szinte minden zöldséget imádok, de a borsó az egyik nagy kedvencem. Talán az anyukám fantasztikus borsólevese miatt, talán a neon zöld színe miatt, de az is lehet, hogy a színe és az édes íze együtt varázsol el annyira. Ezúttal borsófasírt készült belőle, de a bejegyzésben megosztom anyukám borsólevesének titkos összetevőjét is.

EPRES GYÜMÖLCSÖS MORZSÁS ÉDESSÉG – 9 hozzávaló – 45 perc alatt

EPRES GYÜMÖLCSÖS MORZSÁS ÉDESSÉG – 9 hozzávaló – 45 perc alatt

Ez az a fajta édesség, ami bármilyen gyümölccsel nagyon jól működik, sőt a morzsa is variálható. Nincs benne cukor, mert az édes gyümölcsök miatt semmi szükség rá. Ha valaki mégis igényli, akkor csorgassunk rá neki mézet vagy juharszirupot. Mindezen jó tulajdonságai mellett pedig 10 perc alatt előkészíthető. Az egyedüli nehézsége, hogy nehéz kivárni, amíg kihűl. Pedig langyosan vagy hidegen sokkal finomabb…

Hajdinapalacsinta tojással és zöldségekkel

Hajdinapalacsinta tojással és zöldségekkel

A hajdinapalacsinta egy azok közül az ételek közül, amit gyakran készítünk. Mégpedig azért, mert egyszerű. Tényleg! Bekeverek egy nagyobb adag tésztát, amit aztán befőttes üvegben tárolok a hűtőben. Akár egy hétig is eláll, és reggel csak elő kell venni, és 15 perc...

Pin It on Pinterest