NYÁRI TEKERCS – 30 perc alatt akár vendégeknek is

NYÁRI TEKERCS – 30 perc alatt akár vendégeknek is

Egy igazi partfogás, amit a gyerekek is nagyon élveznek. Mi általában nem előre készítjük el, hanem a hozzávalókat és a mártogatóst kitesszük az asztalra, és mindenki magának tölti meg a rizslapokat. Egyszer kell csak ráérezni a rizslapok töltésére, és menni fog. Vendégek imádják…

ZÖLDSÉGES PITE – 11 hozzávaló – 80 perc alatt

ZÖLDSÉGES PITE – 11 hozzávaló – 80 perc alatt

A zöldséges pite szerintem az egyike azoknak az ételeknek, amely rendszeresen visszatér a konyhánkban. Télen gyökérzöldségekkel vagy sütőtökkel töltöm meg, tavasztól pedig zöld leveles zöldségeket párolok bele. Most sóskával és spenóttal is készült. Vajon melyik nyert a versenyben?

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

A nyugati gondolkodás az ízeknek sokszor kizárólag az élvezeti értékük miatt tulajdonít jelentőséget. Arisztotelész volt az első, aki meghatározta az alapízeket, és 7 különbözőt talált: édes, keserű, savanyú, sós, csípős, fanyar és csípősen fanyar. Ezután az ízérzékelés kutatásában sokszínű eredmények születtek, és a legkülönfélébb ízeket fedezték fel.

Pin It on Pinterest