ZÖLDSÉGES PITE – 11 hozzávaló – 80 perc alatt

ZÖLDSÉGES PITE – 11 hozzávaló – 80 perc alatt

A zöldséges pite szerintem az egyike azoknak az ételeknek, amely rendszeresen visszatér a konyhánkban. Télen gyökérzöldségekkel vagy sütőtökkel töltöm meg, tavasztól pedig zöld leveles zöldségeket párolok bele. Most sóskával és spenóttal is készült. Vajon melyik nyert a versenyben?

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

HŰTSD MAGAD ÍZEKKEL: Az ízek tudatos használata nyáron

A nyugati gondolkodás az ízeknek sokszor kizárólag az élvezeti értékük miatt tulajdonít jelentőséget. Arisztotelész volt az első, aki meghatározta az alapízeket, és 7 különbözőt talált: édes, keserű, savanyú, sós, csípős, fanyar és csípősen fanyar. Ezután az ízérzékelés kutatásában sokszínű eredmények születtek, és a legkülönfélébb ízeket fedezték fel.

Frissítő nyári fermentált italok

Frissítő nyári fermentált italok

A fermentál italok valószínűleg a ma oly divatos szénsavas üdítőitalok ősei. A nagy különbség az, hogy ezekben az italokban természetes szénsav fejlődik, alacsony a cukortartalmuk, inkább savanykás ízűek és probiotikumként működnek.

MENTÁS BORSÓFASÍRT – 7 hozzávalóból 25 perc alatt

MENTÁS BORSÓFASÍRT – 7 hozzávalóból 25 perc alatt

Szinte minden zöldséget imádok, de a borsó az egyik nagy kedvencem. Talán az anyukám fantasztikus borsólevese miatt, talán a neon zöld színe miatt, de az is lehet, hogy a színe és az édes íze együtt varázsol el annyira. Ezúttal borsófasírt készült belőle, de a bejegyzésben megosztom anyukám borsólevesének titkos összetevőjét is.

Pin It on Pinterest