REGGELIZZ TAVASSZAL IS MELEGET: alapanyagok, fűszerek, ételek


A tavasz ravasz, szokták mondani: kiszámíthatatlan és hideg. Hiába süt a nap, és tűnik vidámnak és melegnek az idő az ablaküvegeket keresztül, ha kimegyünk gyakran meglepően hideg van. A meleg reggeli ezért tavasszal is fontos. De miben különbözik a téli és a tavaszi meleg reggeli? Milyen alapanyagokat érdemes használni? Mit jó enni ilyenkor? Mit mivel hasznos kombinálni? Erről lesz szó az alábbi videóban, amelyben 10 perc alatt igyekszem összefoglalni a tavaszi reggeli sajátosságait, alapanyagait, összetételét.

ÉDES MELEG REGGELI

  • Gabonakása: a főtt gabonát főzd hosszabb ideig
  • Főtt gabona tisztított vajban megpirítva 
    • zabpehely helyett használj tavasszal rizst, kölest, hajdinát vagy kukoricadarát
    • fűszerezd vaníliával, kardamommal és bio citrom vagy narancshéjjal
    • párolj hozzá almát vagy körtét
    • mindig szórd meg valamilyen olajos maggal, különösen, ha hamar megéhezel a gabonareggeli után: tavasszal nagyon jó a kesudió, kókusz, pisztácia, szezámmag, lenmag
    • próbáld ki, hogy nem édesíted tovább tömény édesítővel, mint amilyen a méz, juharszirup stb.

SÓS MELEG REGGELI

  • tojás 
  • kecskesajt
  • gomba
    • mindig egyél hozzá valami zöld leveles zöldséget: spenót, sóska, leveles kel, mángold, vagy szárzellert, spárgát, retket párolva
    • párolt gyökérzöldséget (cékla, sárgarépa) vagy/és főtt gabonát
    • salátát nyersen: madársaláta, endívia, cikória, gyeremkláncfű levele, salátaboglárka, vizitorma, 
    • csírákat frissen
    •  friss zöld fűszereket: petrezselyemzöld, medvehagyma, snidling, turbolya, újhagyma
      • semleges-édes ízűek vagy/és csípősek vagy/és keserűek és/vagy aromásak
      • frissítő, hűtő hatásúak
        • hűtik és méregtelenítik a Májat, illetve táplálják a Máj Vért

HA ÉRDEKESNEK ÉS HASZNOSNAK TALÁLTAD A CIKKET, OSZD MEG A BARÁTAIDDAL, CSALÁDODDAL, HOGY ŐK IS TANULJANAK ÉS FEJLŐDJENEK.

Tagged: reggeli, Tavasz

Pin It on Pinterest

Share This