Frissítő nyári fermentált italok

Frissítő nyári fermentált italok

Nagyon szeretek kísérletezni mindenfélével a konyhában. Lehet ez alapanyag, konyhai eljárás, fűszerezés vagy bármi más. A fermentálás vagy erjesztés az utóbbi 1 évben a konyhánk és a raktár egyik sarkát kibérelte magának. Most éppen a nyári...

bővebben
Hummusz mungóbab-csírából

Hummusz mungóbab-csírából

Ezzel a bejegyzéssel szeretnélek Titeket tovább inspirálni arra, hogy kezdjetek el csíráztatni. Tényleg nagyon egyszerű. Foglalkoztam már többször a csíráztatással, de ha még mindig nem sikerült meggyőznöm téged arról, hogy kezd el otthon,...

bővebben
Tisztító kurkuma-gyömbér tea

Tisztító kurkuma-gyömbér tea

Régóta nem hallottatok itt semmi újról. Igazán nem szép tőlem. Sajnos, amikor nehéz időszak van, mindig a blog az első, amit kiütök a tennivalók közül. Sajnos sokminden mást mindenképpen meg kell csinálni, ez pedig mindig az utolsó helyre...

bővebben
Sárgabarackos diótorta levendulával

Sárgabarackos diótorta levendulával

Anyukám múlt héten rózsabarckkal állított be hozzánk. Lekvárfőzésre készült. Anyukám lekvárjai - különösen a baracklekvár - valami eszméletlenül finomak, illatosak, szép narancssárgák, és nem édesek. A barackok annyira finomak voltak, hogy nem...

bővebben
Gyümölcsös morzsás édesség egész nyárra

Gyümölcsös morzsás édesség egész nyárra

Ez az a fajta édesség, ami bármilyen gyümölccsel nagyon jól működik, sőt a morzsa is variálható. Nincs benne cukor, mert az édes gyümölcsök miatt semmi szükség rá. Ha valaki mégis igényli, akkor csorgassunk rá neki mézet vagy juharszirupot....

bővebben
Mit kezdjek a mángolddal?

Mit kezdjek a mángolddal?

Nagyon sokszor hallom ezt a kérdést: Mit kezdjek a mángolddal? Ezért gondoltam, hogy itt az ideje írni róla. Annál is inkább, mert bevallom én magam is ismerkedtem vele jónéhány évig, míg megtaláltam a kulcsot vagyis kulcsokat hozzá: érdemes...

bővebben

Pin It on Pinterest

Share This